top of page
IMG_5667.jpg

VIDEO

GRAFIE

Naast fotografie houd ik me ook bezig met videografie. Interviewen, filmen én editen: laat dat maar aan mij over!

2021

Master International Communication - Open MIC

Voor de master International Communication (MIC) bedacht en ontwikkelde (zowel filmen als editen) ik de video hiernaast. Doel van de video? Potentiële MIC-studenten enthousiasmeren. Dit deed ik samen met ChiJu (Ariel) Wu.

BLOOSDOOS x Gerben Krol

BLOOSDOOS x Myron Hamming

Voor VERS, het jongerenpanel van Forum Groningen, hielp ik mee aan het filmen van enkele video's én editen van alle video's van de BLOOSDOOS. Dit is een videoserie waarin leuke Groningers spannende vragen beantwoorden. Hiernaast zijn twee video's van deze serie te bewonderen.

2020

Voorlichtingsvideo's voor Hanzehogeschool Groningen

Voor de Hanzehogeschool Groningen maak ik vanaf eind 2020 voorlichtingsvideo's voor enkele opleidingen. Hiernaast staat één voorbeeld van een video voor de ALO.

What do our students like the most about the MIC?

Voor de master International Communication (MIC) vroeg ik mijn studiegenoten wat ze het leukste vinden aan de master. Deze video is het eindresultaat. Lees hier de bijbehorende blog.

MIC | Study in quarantine

De lichting 2019-2020 bij de master International Communication (MIC) bestond uit zo'n 60 studenten met maar liefst 21 (!) verschillende nationaliteiten. Om de internationale community te versterken in tijden van Covid-19 maakte ik deze video. Lees hier de bijbehorende blog.

Master Digitale Technologie

In 2020-2021 is de master Digitale Technologie bij de Hanzehogeschool Groningen van start gegaan. De video hiernaast maakte ik ter promotie voor de open dagen voor potentiële studenten in tijden van Covid-19.

Honours testimonial | Myrthe Hoekstra

Van 2016 tot 2019 heb ik naast mijn bachelor Communicatie het Honoursprogramma gevolgd. In opdracht van het Hanze Honours College maakte ik deze testimonialvideo. Ik heb zowel het filmen als editen zelf gedaan. 

2019

Hanze Junior Honours

Voor een video over het Junior Honoursprogramma interviewde en filmde ik niet alleen de havoleerlingen, maar deed ik ook het editwerk.  

Omscholing naar een IT-functie op hbo-niveau | Make IT Work in Groningen

Deelnemers van het eerste cohort Software Engineering van Make IT Work hebben hun opleidingstraject afgerond en gaan aan de slag bij de aangesloten werkgevers in Noord-Nederland. Ik legde zowel de presentaties als interviews vast, en bewerkte alles samen tot de video die je hiernaast ziet. 

2018

Alumni video Communicatie Hanzehogeschool Groningen

Waarom moet je voor de opleiding Communicatie kiezen? Voor de Hanzehogeschool Groningen interviewde ik - met twee medestudenten - zes afgestudeerde communicatieprofessionals en kwamen we achter de antwoorden. Benieuwd? Kijk de video!

Mini-documentaire: Let's talk about HIV

Voor de verdiepende minor 'Mediastiek' en in opdracht van het Aidsfonds reisde ik in december 2017 met twee medestudenten naar Oekraïne, waar het aantal aidsdoden per jaar dramatisch toeneemt. Eén van de oorzaken? Maar 40% van de Oekraïners met hiv heeft toegang tot hiv-remmers, waar dat er 98% zijn in Nederland. 

In Oekraine spraken we o.a. met (oud-)drugsgebruikers (één van de risicogroepen van hiv) en vroegen we jongeren wat zij van het virus weten. 

2017 

Erasmus brings colour into your life

Van september tot en met december 2017 studeerde ik in Brussel. Tijdens die vier maanden werkte (lees: bedenken, filmen én editen) ik - samen met vier internationale klasgenoten - onder andere aan het maken van een video over en voor het Erasmusprogramma. Check het resultaat hiernaast. 

2016 

Wagons uit Tweede Wereldoorlog gaan naar Westerbork

Interviews #WagonsWesterbork

De Koninklijke Landmacht vervoerde in de nacht van 23 op 24 mei 2016 ter ondersteuning van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork drie oude goederenwagons vanuit het Duitse Staßfurt naar het defensiecomplex in Coevorden. Honoursstudenten van de Hanzehogeschool Groningen gaan na de zomer aan de slag met de restauratie van één van de wagons, samen met leerlingen uit het mbo. Deze video's zijn gemaakt door Hanze-studenten Myrthe Hoekstra, Mara Elling, Inge Jonker en Maureen Wormmeester. 

bottom of page