VIDEO

GRAFIE

Naast fotografie houd ik me ook steeds meer bezig met videografie. Interviewen, filmen én editen: laat dat maar aan mij over!

2019

Hanze Junior Honours

Voor een video over het Junior Honoursprogramma interviewde en filmde ik niet alleen de havoleerlingen, maar deed ik ook het editwerk.  

Omscholing naar een IT-functie op hbo-niveau | Make IT Work in Groningen

Deelnemers van het eerste cohort Software Engineering van Make IT Work hebben hun opleidingstraject afgerond en gaan aan de slag bij de aangesloten werkgevers in Noord-Nederland. Ik legde zowel de presentaties als interviews vast, en bewerkte alles samen tot de video die je hiernaast ziet. 

2018

Alumni video Communicatie Hanzehogeschool Groningen

Waarom moet je voor de opleiding Communicatie kiezen? Voor de Hanzehogeschool Groningen interviewde ik - met twee medestudenten - zes afgestudeerde communicatieprofessionals en kwamen we achter de antwoorden. Benieuwd? Kijk de video!

Mini-documentaire: Let's talk about HIV

Voor de verdiepende minor 'Mediastiek' en in opdracht van het Aidsfonds reisde ik in december 2017 met twee medestudenten naar Oekraïne, waar het aantal aidsdoden per jaar dramatisch toeneemt. Eén van de oorzaken? Maar 40% van de Oekraïners met hiv heeft toegang tot hiv-remmers, waar dat er 98% zijn in Nederland. 

In Oekraine spraken we o.a. met (oud-)drugsgebruikers (één van de risicogroepen van hiv) en vroegen we jongeren wat zij van het virus weten. 

2017 

Erasmus brings colour into your life

Van september tot en met december 2017 studeerde ik in Brussel. Tijdens die vier maanden werkte (lees: bedenken, filmen én editen) ik - samen met vier internationale klasgenoten - onder andere aan het maken van een video over en voor het Erasmusprogramma. Check het resultaat hiernaast. 

2016 

Wagons uit Tweede Wereldoorlog gaan naar Westerbork

Interviews #WagonsWesterbork

De Koninklijke Landmacht vervoerde in de nacht van 23 op 24 mei 2016 ter ondersteuning van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork drie oude goederenwagons vanuit het Duitse Staßfurt naar het defensiecomplex in Coevorden. Honoursstudenten van de Hanzehogeschool Groningen gaan na de zomer aan de slag met de restauratie van één van de wagons, samen met leerlingen uit het mbo. Deze video's zijn gemaakt door Hanze-studenten Myrthe Hoekstra, Mara Elling, Inge Jonker en Maureen Wormmeester. 

© 2020 door Myrthe Hoekstra.

  • Instagram - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle