top of page

OVERIGE

CAMPAGNES, PROJECTEN & EVENEMENTEN

Naast mijn vaste diensten als fotograaf, videograaf en vormgever zijn er een aantal projecten die niet gelijk onder één van de hiervoor genoemde categorieën vallen, maar die wel een plek op mijn website verdienen.

streep2.png

2023

Evenement | Lustrum Talks

De Hanzehogeschool viert haar lustrum in 2023: de hogeschool bestaat 225 jaar. Ter ere van het lustrum ben ik onder andere verantwoordelijk voor het organiseren van lustrum talks gedurende het jaar. Deze talks worden gehost door alumnus en presentator Nathan de Vries. Op dit moment zijn Özcan Akyol (Eus), Okkie Durham en Tim Hofman te gast geweest. 

Met dank aan:

Concept en uitvoering

Loïs Ernst

Videograaf

Ben Heerspink

2022

Evenement | Diversity Day

Op 4 oktober 2022 mede-organiseerde ik de Diversity Day op de Hanzehogeschool Groningen. Op het programma stond onder andere ‘Over de streep’, belevingsroutes en een huiskamer met spoken word artiesten van Noordstaat en een gedicht van stadsdichter Myron Hamming. De video hiernaast geeft een impressie van de dag. Aan het woord zijn onder andere Minerva-studenten Alina Cliucinicov en Lin-Shi Kok, spoken word artiest Vinny Johnson, CvB-leden Annemarie Hannink en Petra Smeets, beiden en Pim Boutsioukis, lid van de werkgroep Diversiteit en Inclusie van Hanzehogeschool. 

Met dank aan:

Concept en uitvoering

Pim Boutsioukis, Ingrid Oyevaar, Charlotte Wekker, Alet Denneboom, Andreas Tasma, Myron Hamming, Noordstaat en studenten van Minerva, Ergotherapie en Social Work.

Videograaf

Ward Jonkman

Evenement | SDG Action Day

streep2.png

Tijd voor actie! Op 23 september 2022 organiseerde ik de SDG Action Day #TurnItAround bij de Hanzehogeschool Groningen. Tijdens het evenement begon Devika Partiman haar keynote talk door terug te gaan in de geschiedenis over de Sustainable Development Goals (SDGs) en door haar verhaal te delen over hoe ze 'Stem op een Vrouw' oprichtte - en hoe het vandaag de dag nog steeds een grote impact heeft op de Nederlandse (stem)samenleving. Daarna nodigde ze Kauthar Bouchallikht uit op het podium. Devika en de aanwezigen vroegen naar haar werk in het Nederlandse parlement, gendergelijkheid en meer. 

Naast Devika en Kauthar was er ook een panelgesprek waarin drie groene ambassadeurs (Mark, Britt en Roelof)  gevraagd werden naar hun duurzame projecten. 

Met dank aan:

Devika Partiman, Kauthar Bouchallikht, Joanne Boonstra, Mark Pranger, Britt Klein Lankhorst en Roelof Stoelwinder.  

Fotograaf

Ward Jonkman

Evenement | Open Up festival

Tijdens de officiële opening van het hogeschooljaar stond op 8 september 2022 de Zernike campus in het teken van het Open Up festival. Ik mocht twee tenten vullen met inspirerende talks, zang, dans, cabaret, spoken word, shortfilms en meer. 

Met dank aan:

Voorbereiding en productie

Ruth Olijve, Selma Veltens, Frederike Simonides (Eurest), Foppe Kooistra (Kooistra AV), Rosan Bloem (Canon),

 

Acts tijdens het festival

Groninger Studenten Cabaret Festival (GSCF), Katie Koss, Eva Broekmann, Emily Högl, Juliët Spanninga, Lucia Marthas, Prins Claus Conservatorium, Cesco Homminga, Roelof Stoelwinder, Fran Palokaj, Cissy Joann, Daniel Janse

Campagne & evenement | Freedom Forum

WhatsApp Image 2023-02-24 at 13.55.01 (1).jpeg
WhatsApp Image 2023-02-24 at 13.55.01.jpeg

'Hoe ziet de toekomst van vrijheid eruit? En als je iets verder teruggaat naar de kern: wat is vrijheid dan eigenlijk? En hoe starten we het gesprek hierover?' Vanuit de Hanzehogeschool Groningen organiseerde ik samen met Maaike Bolhuis het Freedom Forum op het Bevrijdingsfestival Groningen (5 mei).

Freedom creators Marloes DekkerTom van UlsenLinda de Munck, Daffy Gärtner en Aghyad Al-Sherfawi komen uit verschillende generaties en zijn gevormd door verschillende achtergronden en ervaringen, maar ze hebben ook genoeg gemeen: ze wonen alle vijf in Groningen en creëren daar vrijheid voor zowel zichzelf als voor anderen.

Maaike Bolhuis en ik stonden de hele dag met de portretten en verhalen van de freedom creators in de Tuin van de Vrijheid op het festivalterrein. Aansluitend was er om 16:30 op de Reflect Stage een panelgesprek waar host Gijs Nillessen in gesprek ging met de freedom creators. Meer informatie? Bekijk de video hiernaast.

Met dank aan:

Concept en uitvoering

Maaike Bolhuis, Nerea Quintana Alvarez, Marta Kačan en Yu-Chen (Fiona) Peng

Videograaf

Ward Jonkman

Freedom creators

Marloes Dekker, Tom van Ulsen, Linda de Munck, Daffy Gärtner en Aghyad Al-Sherfawi

Campagne | Nationale Studenten Enquête

Poster2_Diversiteit_Inclusie_NL.png
Poster3_Medezeggenschap_NL.png
Poster1_Afstandsonderwijs_NL.png
NSE poster voorbeelden.png

Wat vinden studenten van hun onderwijs? Vanaf eind januari t/m half maart 2022 lieten ze hun mening horen in de Nationale Studenten Enquête (NSE). De beelden en posters hiernaast zijn onderdeel van de campagne voor de Hanzehogeschool Groningen, waarin zes studenten hun (verschillende) mening delen over online onderwijs, diversiteit & inclusie en medezeggenschap.

Voor deze campagne was ik verantwoordelijk voor zowel het bedenken van het concept als de uitvoering. Bedenk het maar en het kwam aan bod: pitchen, modellen zoeken, afstemmen met de fotograaf, nieuwsberichten en socials teksten schrijven - en nog zoveel meer! 

Met dank aan:

Concept en uitvoering

Denise Brolsma-Baard, Josien Buikema, Marian Sinnige en Yara van der Poel

Fotograaf

Tim van der Kuip

Modellen

ChiJu (Ariel) Wung, Jelmer Ettema, Iris in 't Hof, Lars Mulderije, Jens van der Velde en Romy Berkhof

streep2.png

Afscheidsvideo VERS | Forum

Van augustus 2020 t/m januari 2022 was ik onderdeel van de tweede lichting bij VERS | Forum (jongerenpanel van Forum Groningen). Ter ere van het afscheid en tegelijkertijd een welkom van de derde lichting hielp ik mee aan het bedenken en uitvoeren van een afscheidsvideo (zie hiernaast). 

Mijn bijdrage voor deze video bestond voornamelijk over het meedenken en schrijven van het script. In deze video krijg je een kijkje achter de schermen van de opnames.

Met dank aan:

Rick Biemolt (camera, color grading), Marleen Danhof (regie, montage en sound design), KUDO STUDIO (voice-over), VERSers Afra Rijkhoff, Lenny Kroos. Isey Mous, Bente Postema, Teunis van der Glas, Hille Dussel, Geertje de Vries.
 

2021

Campagne | Mannen tegen straatintimidatie

In deze video beantwoorden Gerben, Myron en Merlijn, drie Groningse mannen, een aantal vragen over straatintimidatie en specifiek de rol van mannen in het probleem maar ook vooral in de oplossing.

Iedereen moet betrokken worden bij het gesprek over straatintimidatie want alleen samen kunnen we iets van verandering te wegen brengen. Ga het gesprek met elkaar aan, deel je verhaal, spreek je vrienden aan op ongepast gedrag, we kunnen allemaal nog heel veel (van elkaar) leren. Zo kunnen we Groningen hopelijk weer een stukje veiliger maken voor haar inwoners!

Mijn bijdrage voor deze video bestond uit het filmen en editen van de video hiernaast.

Met dank aan:

Roos de Boer (@catcallsofgrunn), Gerben Krol, Myron Hamming en Merlijn Poolman.

streep2.png
IMG_3673_edited.jpg

Campagne | Met wie ga jij op #koffiedate?

IMG_3924_edited.jpg

Hoe vier(de) jij de zomer? In de zomer van 2021 lagen er drie ansichtkaarten op de deurmat van bijna 30.000 zittende én nieuwe studenten van de Hanzehogeschool Groningen. Ontworpen door drie verschillende getalenteerde (alumni) studenten: Romy, Rui Jun en Hille.

Dat is nog niet alles: als welkom (terug) cadeau stond er voor zowel studenten als medewerkers na de zomer een duurzame (koffie)beker klaar, wederom ontworpen door Romy. Om de hele campagne nog meer vorm te geven, vroegen we The Brandwagon om drie korte, zomerse video’s te schieten. Deze zijn hieronder te bewonderen.

Voor deze campagne was ik verantwoordelijk voor zowel de strategie als uitvoering. Bedenk het maar en het kwam aan bod: pitchen, illustratoren zoeken, afstemmen met de producenten van de kaarten en de (koffie)beker, de videograaf aansturen, nieuwsberichten en socials teksten schrijven - en nog zoveel meer! 

Met dank aan:

Romy Palstra

Rui Jun Luong

Hille Dussel

Nicole Sanders

Bonnie Schoolkate

Tijn Oprins

En meer!

Video 1: Ontdek de Groningse zomer

Video 2: Waar vier jij de zomer?

Video 3: Met wie ga jij op #koffiedate?

Campagne | Freedom Fighters

Wat betekent vrijheid anno 2021? Rondom Bevrijdingsdag publiceerde VERS | Forum vijf video's op Instagram en een hele documentaire op Platform F. In deze video's worden verschillende soorten vrijheden uitgelicht, namelijk: godsdienstvrijheid, gendervrijheid, vrijheid voor inclusiviteit, vrijheid voor gelijke rechten en vluchten voor je vrijheid.

Als lid van het jongerenpanel hielp ik, samen met mede VERSers, aan de totstandkoming van deze video's. Naast het voorbereiden en produceren van de video's interviewde ik freedom fighter Rui Jun Luong (zie video  hiernaast) en was ik medeverantwoordelijk voor de posts over de campagne op social media.

Met dank aan:

Freedom Fighters: Rui Jun Luong, Tirtsa Liefting, Tim Simons, Hassibulla Noori en Jona Haxhialiu.

VERSers: Afra Rijkhoff, Bente Postema, Geertje, Hille Dussel, Isey Mous, Ravi Steneker, Taska Smit en Teunis van der Glas.

Videograaf en -editor: Rick Biemolt.

streep2.png

Campagne | Instagram Live Event SheDecides Day

Politiek is persoonlijk. Daarom bedacht en coördineerde ik naar aanloop van de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021 en de Politieke Sekswijzer een campagne voor SheDecides the Netherlands en Rutgers. In drie korte video's reageren SheDecides youth leader Dunya Veenhof en activisten Sioejeng Tsao en Tijn de Jong op stellingen rondom anticonceptie, abortus en seksueel geweld.

Het doel? Jongeren bewust maken van het feit dat het persoonlijke politiek is, zodat ze begrijpen hoe hun persoonlijke ervaringen en gevoelens mede hun politieke keuzes bepalen, uiteraard met het doel om ze aan te moedigen om te stemmen op een politieke partij die het beste met hen én met jongeren wereldwijd voor heeft.

Met dank aan:

Lotte Rensen (projectleider SheDecides NL)

Maartje Puts (campagnecoördinator Rutgers)

Nina Slagmolen (videograaf en -editor)

Danique Jaspers (videograaf en -editor)

Studio Kirikou

streep2.png

Video 1: anticonceptie

Video 2: abortus

Video 3: seksueel geweld

streep2.png

Evenement | De VERSconferentie

Vind jij de politiek ook vaak ingewikkeld? En weet je nog niet op wie je gaat stemmen bij de verkiezingen in maart? VERS organiseerde samen met Titia Hoogendoorn (voormalig politiekn00b) de VERSconferentie. Op 13 maart van 17.00 - 18.15 uur doken we de diepte in over de politiek. Waarom is jouw stem belangrijk, wat gebeurt er eigenlijk in de Tweede Kamer en welke onderwerpen zijn van belang voor jongeren?

Als lid van het jongerenpanel hielp ik, samen met mede VERSers, aan het organiseren van het evenement - van de inhoud en productie tot aan de promotie en meer.

Met dank aan:

VERSers: Afra Rijkhoff, Bente Postema, Geertje de Vries, Hille Dussel, Isey Mous, Ravi Steneker, Taska Smit en Teunis van der Glas.

Verder: productie Forum Groningen, Titia Hoogendoorn, Hanneke Voskuilen, Anja van CDJA Groningen, Abdelaziez van Volt Groningen en Anne van DWARS Groningen.

Campagne | Schrijf je ons verhaal af? #checkjedeurmat

In november 2020 pitchte ik met collega Nicole twee ideeën voor een nieuwjaarsgroet aan de corporate communicatieafdeling van de Hanzehogeschool Groningen. Dolgelukkig waren we toen bleek dat we ze ook nog eens allebei mochten uitvoeren.

Spoken word artiest én stadsdichter van Groningen Myron Hamming maakte samen met videograaf Joost Born een prachtige video die laat zien waarom verbinding juist in deze tijd zó belangrijk is. Die verbinding komt ook weer terug in de drie kaarten die alle 31.510 (!) Hanze-studenten ontvingen, gemaakt door niemand minder dan tweelingzus en illustrator Merel Hoekstra. Eén kaart met een boodschap van de Hanze, en twee kaarten om te versturen naar iemand anders (of natuurlijk om gewoon lekker op te hangen in je huis).

Het doel? Myron vat het perfect samen in de video: “Studenten, blijf bij elkaar om de hoek kijken, want als we voor elkaar blijven zorgen, zorg je altijd voor jezelf.”

Met dank aan:

Myron Hamming

Joost Born

Merel Hoekstra

Nicole Sanders

Josien Buikema

Nynke van Dijk

Carola Stumpel

En meer!

2020

Evenement | Let's Talk (Dirty)

Wanneer is iets seksuele intimidatie? Hoe versier je je crush anno 2020? Welke vragen durfde je vroeger niet te stellen, maar nu (of anoniem wel)? Op 4 december 2020 organiseerde VERS, het jongerenpanel van Forum Groningen, een knaller van een evenement: Let's Talk (Dirty). Deze avond stond geheel in het teken van seks(ualiteit), liefde en straatintimidatie. De seksuele voorlichting die je nooit op school hebt gehad, kwam deze avond aan bod.

Als lid van het jongerenpanel hielp ik, samen met mede VERSers, aan het organiseren van het evenement - van de inhoud en productie tot aan de promotie en meer.

Met dank aan:

VERSers: Afra Rijkhoff, Bente Postema, Geertje, Hille Dussel, Isey Mous, Ravi Steneker, Taska Smit en Teunis van der Glas.

Verder: productie Forum Groningen, Kim Holland, Cesar Majorana, Merlijn Poolman, Linda de Munck, Roos de Boer en Rosa Lageveen.

2019

Evenement | VoorKennisfestival (VKF)

Sfeervideo & interview voor OOG Groningen

Wie ben ik? Waar word ik gelukkig van? Op deze en andere vragen zochten jongeren tijdens de eerste editie van het VoorKennisfestival (VKF) in september 2019 antwoorden die ze tijdens een opleiding (vaak) niet krijgen.

Voor het organiseren én zo goed mogelijk vastleggen van dit festival zat ik in zowel het organisatie- als redactieteam.

Met dank aan:

Kennisfestival Noord-Nederland

Up to Us (organisator)

Organisatie- en redactieteam VKF

Alle sprekers

Nominatie scriptieprijs Communicatie

In juni 2019 ben ik afgestudeerd van de bachelor Communicatie.  Ik schreef mijn afstudeerportfolio voor marketing- en communicatiebureau De Goede Gastvrouw. Hiervoor heb ik ontwerpgericht onderzoek gedaan naar hoe ze, met behulp van videocontent, als (kennis)autoriteit op het vakgebied van marketing en communicatie worden gezien.

Naast een prachtige 9 op mijn scriptie was ik samen met medestudenten Myrthe Heida en Jelle Feenstra genomineerd voor de scriptieprijs van de opleiding. In de video hiernaast pitchen we onze scripties.

Met dank aan:

Evelien Bouma (De Goede Gastvrouw)

Chris de Meer (afstudeerbegeleider)

bottom of page