OVERIGE

CAMPAGNES, PROJECTEN & EVENEMENTEN

Naast mijn vaste diensten als fotograaf, videograaf en vormgever zijn er een aantal projecten die niet gelijk onder één van de hiervoor genoemde categorieën vallen, maar die wel een plek op mijn website verdienen.

2021

streep2.png

Campagne | Instagram Live Event SheDecides Day

Politiek is persoonlijk. Daarom bedacht en coördineerde ik naar aanloop van de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021 en de Politieke Sekswijzer een campagne voor SheDecides the Netherlands en Rutgers. In drie korte video's reageren SheDecides youth leader Dunya Veenhof en activisten Sioejeng Tsao en Tijn de Jong op stellingen rondom anticonceptie, abortus en seksueel geweld.

Het doel? Jongeren bewust maken van het feit dat het persoonlijke politiek is, zodat ze begrijpen hoe hun persoonlijke ervaringen en gevoelens mede hun politieke keuzes bepalen, uiteraard met het doel om ze aan te moedigen om te stemmen op een politieke partij die het beste met hen én met jongeren wereldwijd voor heeft.

Met dank aan:

Lotte Rensen (projectleider SheDecides NL)

Maartje Puts (campagnecoördinator Rutgers)

Nina Slagmolen (videograaf en -editor)

Danique Jaspers (videograaf en -editor)

Studio Kirikou

SheDecides NL x Rutgers: anticonceptie

SheDecides NL x Rutgers: abortus

streep2.png

SheDecides NL x Rutgers: seksueel geweld

Evenement | De VERSconferentie

streep2.png

Vind jij de politiek ook vaak ingewikkeld? En weet je nog niet op wie je gaat stemmen bij de verkiezingen in maart? VERS organiseerde samen met Titia Hoogendoorn (voormalig politiekn00b) de VERSconferentie. Op 13 maart van 17.00 - 18.15 uur doken we de diepte in over de politiek. Waarom is jouw stem belangrijk, wat gebeurt er eigenlijk in de Tweede Kamer en welke onderwerpen zijn van belang voor jongeren?

Als lid van het jongerenpanel hielp ik, samen met mede VERSers, aan het organiseren van het evenement - van de inhoud en productie tot aan de promotie en meer.

Met dank aan:

VERSers: Afra Rijkhoff, Bente Postema, Geertje, Hille Dussel, Isey Mous, Ravi Steneker, Taska Smit en Teunis van der Glas.

Verder: productie Forum Groningen, Titia Hoogendoorn, Hanneke Voskuilen, Anja van CDJA Groningen, Abdelaziez van Volt Groningen en Anne van DWARS Groningen.

Campagne | Schrijf je ons verhaal af? #checkjedeurmat

streep2.png

In november 2020 pitchte ik met collega Nicole twee ideeën voor een nieuwjaarsgroet aan de corporate communicatieafdeling van de Hanzehogeschool Groningen. Dolgelukkig waren we toen bleek dat we ze ook nog eens allebei mochten uitvoeren.

Spoken word artiest én stadsdichter van Groningen Myron Hamming maakte samen met videograaf Joost Born een prachtige video die laat zien waarom verbinding juist in deze tijd zó belangrijk is. Die verbinding komt ook weer terug in de drie kaarten die alle 31.510 (!) Hanze-studenten ontvingen, gemaakt door niemand minder dan tweelingzus en illustrator Merel Hoekstra. Eén kaart met een boodschap van de Hanze, en twee kaarten om te versturen naar iemand anders (of natuurlijk om gewoon lekker op te hangen in je huis).

Het doel? Myron vat het perfect samen in de video: “Studenten, blijf bij elkaar om de hoek kijken, want als we voor elkaar blijven zorgen, zorg je altijd voor jezelf.”

Met dank aan:

Myron Hamming

Joost Born

Merel Hoekstra

Nicole Sanders

Josien Buikema

Nynke van Dijk

Carola Stumpel

En meer!

2020

Evenement | Let's Talk (Dirty)

Wanneer is iets seksuele intimidatie? Hoe versier je je crush anno 2020? Welke vragen durfde je vroeger niet te stellen, maar nu (of anoniem wel)? Op 4 december 2020 organiseerde VERS, het jongerenpanel van Forum Groningen, een knaller van een evenement: Let's Talk (Dirty). Deze avond stond geheel in het teken van seks(ualiteit), liefde en straatintimidatie. De seksuele voorlichting die je nooit op school hebt gehad, kwam deze avond aan bod.

Als lid van het jongerenpanel hielp ik, samen met mede VERSers, aan het organiseren van het evenement - van de inhoud en productie tot aan de promotie en meer.

Met dank aan:

VERSers: Afra Rijkhoff, Bente Postema, Geertje, Hille Dussel, Isey Mous, Ravi Steneker, Taska Smit en Teunis van der Glas.

Verder: productie Forum Groningen, Kim Holland, Cesar Majorana, Merlijn Poolman, Linda de Munck, Roos de Boer en Rosa Lageveen.

streep2.png

2019

Evenement | VoorKennisfestival (VKF)

streep2.png

Sfeervideo & interview voor OOG Groningen

Wie ben ik? Waar word ik gelukkig van? Op deze en andere vragen zochten jongeren tijdens de eerste editie van het VoorKennisfestival (VKF) in september 2019 antwoorden die ze tijdens een opleiding (vaak) niet krijgen.

Voor het organiseren én zo goed mogelijk vastleggen van dit festival zat ik in zowel het organisatie- als redactieteam.

Met dank aan:

Kennisfestival Noord-Nederland

Up to Us (organisator)

Organisatie- en redactieteam VKF

Alle sprekers

Nominatie scriptieprijs Communicatie

In juni 2019 ben ik afgestudeerd van de bachelor Communicatie.  Ik schreef mijn afstudeerportfolio voor marketing- en communicatiebureau De Goede Gastvrouw. Hiervoor heb ik ontwerpgericht onderzoek gedaan naar hoe ze, met behulp van videocontent, als (kennis)autoriteit op het vakgebied van marketing en communicatie worden gezien.

Naast een prachtige 9 op mijn scriptie was ik samen met medestudenten Myrthe Heida en Jelle Feenstra genomineerd voor de scriptieprijs van de opleiding. In de video hiernaast pitchen we onze scripties.

Met dank aan:

Evelien Bouma (De Goede Gastvrouw)

Chris de Meer (afstudeerbegeleider)